06 Ekim 2012

Güney Fransa - Mougins


Picasso’nun hayatının son 12 yılını geçirdiği, Cannes’dan 15 dakika uzaklıkta çok güzel bir kasaba. Daracık sokakları, ışığı ve renkleri ile bu bölgenin tipik özelliklerini taşıyor. Bu kasaba bir çok ünlünün kafa dinleme yeri olarak da biliniyor. Sanat ve kültür ile iç içe anılıyor.

Etrafın güzelliği bakımlı taş evleri, ağaçları, bahçeleri kendine hayran bırakıyor.


Mougins'de evler

Her yıl uluslararası Gastronomi Festivali yapılıyormuş burada. Dünyanın en iyi şeflerinin bir araya geldiği ve yemek sanatının sokaklara taştığı bir festival. Damağınıza kuvvet gerektiren bir festival. Eylül ayında bu civardaysanız katılmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Unutulmaz bir deneyim. 2 gün süren festivalin isterseniz tümüne, isterseniz seyretmek istediğiniz aşçının bölümüne bilet alarak katılabiliyorsunuz. 


Festival afişi 2012 




















Bu kasabaya festival zamanı gitmiyorsanız da üzülmeyin. Moulin de Mougins her yıl gastronomi alanında ödül alan 2 michelin yıldızlı ve lezzetiyle meşhur bir restoran. Festivalin kısa bir özeti diyebilirim. Bu restoranın yemek kursları da çok popüler. Aynı zamanda şık bir butik oteli de var. Cannes'a gelen ünlülerin kafa dinlemek için sıklıkla kaçtığı yer burası. Yemek yemeseniz bile kahvenin yanında bir şeyler atıştırmak ve etrafı gezmek için buraya mutlaka uğrayın.

Mougins'de 15-20 kadar sanat galerisi var. Bu galerilerin bir çoğunda da dönemsel ve yerleşik sergiler var. Sokaklarında gezerken hepsi önünüze çıkıyor zaten. İlginizi çekenlere bakın. Çok özgün galeriler.

Mougins sokakları
Aslında bu kasabaya yolunuzu mutlaka düşürün. Dünya üzerinde görülmesi gereken bir yer olarak notumu düşüyorum.

Burada 2-3 saat geçirmeniz yeterli olacaktır. Eğer vaktiniz çoksa daha yayıla yayıla koca bir günü de hiç sıkılmadan burada geçirebilirsiniz.

Görülecek yerler:
  • Mougins meydanı ve çeşmeleri
  • St Jacques le Majeur kilisesi
  • Chapelle St Barthelemy
  • Otomobil müzesi
  • Fotoğraf müzesi
Otel önerisi
Moulin de Mougins: Hem otel hem restoran. Çok çok hoş. Deneyin.

Le Mas Candille Hotel:  Tek söyleyebileceğim müthiş bir otel. Relais Chateux zincirinden. Büyüleyici.
http://www.lemascandille.com/uk/index.php#mougins.php

Restoran önerisi
Moulin de Mougins: Harika bir restoran. Yemek değil sanat yapıyorlar. Yemeğe kıyamazsınız önünüze gelenleri. Ayrıca tadım yaptığınız bazı lezzetleri satın alabileceğiniz bir shop var içinde. İllaki birseyler alıp çıkıyorsunuz. bu arada..

L'Amendier: Moulin de Mougins'in şefinin diğer restoranı. Üst katında yemek okulu, girş katında yerel ürünlerin satıldığı bir dükkanın olduğu güzel bir yer. 
http://www.amandier.fr/carte/carte/the-history-of-mougins.html








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder