02 Nisan 2015

ENDÜLÜS - MALAGA

Malaga'da başlayıp Malaga'da biten hikayemizin en başındaki düşüncelerimi şimdi de yineliyorum;

‘Artık Avrupa şehirlerine gitmek çok heyecan vermiyor’ diyenlerdenseniz hadi ilk fırsatta Avrupa’nın ortasında bambaşka bir dünya ile karşılaşacağınız Endülüs’e gidin.

Son yıllarda yaptığımız en iyi seyahatler listesinde Endülüs’ü ilk 3’e koydum. Dünyada gezilecek çok yer var. Ve herkesin kendi imkanlarına göre hep bir seçim yapması gerekiyor. Bir defa geldiğimiz şu dünyada liste başı olacak bir gezidir Endülüs.

İşte bu duygularla gezdiğimiz Endülüs'ün son durağı olan Malaga notları; 

Gitmeden önce en az fikrimin olduğu şehir buydu. ‘Picasso burada doğmuş’’un dışında çok şey bilmeden gittiğim, uçağa binmek için mecburen geldiğim, hadi hazır gelmişken kalalım bari 2 gün dediğim bir şehirdi benim için. Hatta burası konusunda hafif bir ön yargıya sahip olmamın nedeni Mehmet Ali’den duyduğum şehrin futbol takımının zengin bir Arap’ın aldığıydı. 

Kafamda bu düşüncelerle 2 saatlik Ronda-Malaga araba yolculuğunu tamamladık. Otelimizi arayıp anlaşmalı otoparkına arabayı bıraktık ve otelimize vardık. Eski şehrin ortasında harika bir otel. Odamıza yerleşip hemen etrafı gezmek için sokaklara attık kendimizi. ‘İlk intiba ne tatlı bir yermiş burası yaaa’ oldu. Sevilla’nın denizi olan versiyonu gibi geldi bana.





Endülüs gezimiz içinde beni en çok yanıltan, yanılttığı içinde çok memnun olduğum bir yer olarak aklımda kaldı burası.Capcanlı, eğlenceli, harika restoranların olduğu, rahat sıcacık bir şehir. Malagayı çok sevdik biz. Tüm Endülüs şehirlerinde gördüğümüz sokakların üstünün sıcaktan tenteyle kapatılması Malaga’da çok daha yaygın. En büyük alışveriş caddesi Margues de Larios'nun üstünde bile tente vardı. Fonksiyonunun yanında, bence yarattığı görüntü de çok hoş. Malaga’nın eski şehir kısmı çok güzel korunmuş. 




Etrafta bir sürü meydan ve bu meydanlarda onlarca tapas bar, cafe var. Hem gündüz hem gece hepsi dolu. En güzel plajlardan biri olan Malagueta. Eski şehre çok yakın. 5 dk’lık yürüme mesafesinde. Biz denize girmedik ama deniz de çok parlak görünmüyordu zaten. Güney İspanya'nın en iyi tatil yerlerinden biri olan Almunecar Malagaya çok yakın. Denizli kumlu olsun bir günümüz olsun derseniz buraya mutlaka gidin. 





Malaga'nın alameti farikası elbette Picasso müzesi. Eski şehrin ortasında güzel bir bina da. Meraklısıysanız mutlaka gidin. 




Picasso müzesi ve katedralin civarında 'Teteria' adında çok harika bir çay dükkanına denk geldik. Yüzlerce çeşit çayın olduğu enfes bir yer. Dışarıdaki küçük masalara oturup hem değişik çaylardan içip hem de geleni geçeni izleyebilirsiniz. Çok hareketli de bir ara sokak burası.




Çay dükkanlarında,tapaslarda saatlerce takılsanız bile 2 günde gezilebilecek kadar derli toplu bir şehir. Hem keyifli alışverişi, hem deniz şehri olması, hem de tapasların harika olmasıyla yer etti Malaga. Beklediğimden çok iyi bir yer çıktı. Eski şehrin dışında da görülecek yerler var. Buraları görmek için katetral'in yanındaki Hop-on Hop offlar ilginç olabilir. Hiç gitmeyeceğiniz yerlere götürüp fikir sahibi olmanıza fırsat veriyor.

Endülüs gezimizde her gittiğimiz yeri ayrı ayrı sevmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduk. Gittiğimiz bir yer de kötü olsun di mi! Hayır Endülüs bu konuda her şehri ve kasabasıyla tam not aldı bizden. 2-3 günlük boşluk ve uygun bilet bulunduğunda yalnızca Malagaya bile gidilir diye düşünüyorum. O şahane tapaslardan yiyip 2-3 gün kafa dinlemek için değer bence.





Biz çok keyif aldık Endülüsten. Yeni merakımız Kuzey İspanya. Fransa sınırından Portekiz sınırına kıyı şeridini araba kiralayarak gezmek. Endülüs kadar etkileyici yerler göreceğiz hissiyatındayım. 

Görülecek yerler


-Malaga Katedrali
-Picasso müzesi
-Malegueta Plajı
-Alcazaba Kalesi

-Cibralfaro Kalesi
-Banos Arabes ( Hamamlar )


Otel önerileri

Petit Palace Plaza Malaga:

Çok tatlı bir otel. Odaları oldukça geniş ve modern döşenmiş. Calle Larios'un ortasında. Otelin üzerinde olduğu yol trafiğe kapalı. Arabayı bıraktıktan sonra biraz yürüyerek otele varıyorsunuz. Ama şehrin merkezindeki daha doğrusu Lairos'un üzerindeki çoğu otel böyle.

Soho Malaga: Burası da çok güzel. Uygun fiyat yakalarsanız shortliste alın bence.

Room Mate Larios: Bunlar ve altındaki aynı zincir. İkisi de Larios üstünde. Dış görünüşleri çok hoş. Lobi filan da pek şirindi.

Room Mate Lola: Seçenekler içinde olabilir.


Restoran önerileri

La Cueva:
Çok güzel bir tapas. Özellikle şarküteri yani et ve peynir tabakları akıllara ziyan. Bayıldım.
Hayatımızda yediğimiz en güzel domatesleri de bu Malaga'da yedik. 

Strachan: Calle Larios'un paralel sokağı. Calle Stracha'da. Seçenek bol ve lezetli.

Gorki: Bu da Calle Strachan'da. Aynı sokak üzerinde çok var. Bu ikisinden birini tercih edebilirsiniz.

W (Uvedoble): Burası sıradışı bir tapas bar. Diğerlerine göre biraz pahalı ama değer.













2 yorum: