27 Mart 2015

ENDÜLÜS - RONDA

Guardian’da ‘White Andulician Villages’ sayısını okurken bırakın Endülüs’ün dünyanın en ilginç coğrafyası sayılan bir kasaba ile karşılaştım. Ronda. Elf’lerin ülkesi gibi... Akıldışı bir manzara, görüntü. Artık adına ne derseniz.

Neuvo Puerto


Ronda,Tajo Boğazının üstünde,yerden 150-200 m.yükseklikte  bulunan kayaların üzerine kurulmuş, acayip manzarası olan bir kasaba. Deniz seviyesinden bayağı yüksek. Arabayla sürekli tırmana tırmana zeytinlikler arasından geçe geçe vardık Ronda’ya. Yol bu tırmanışlardan ve virajlardan dolayı biraz uzun sürdü.

Neuvo Puerto
Rondaya girdik ve arabayı otoparka bıraktıktan sonra ağzımız açık Rondayı gezdik. Sanırım şimdiye kadar gördüğüm en acayip yerleşim şekli burası. Endülüs gezisi yapanların asla atlamaması gereken bir yer. İnsanoğlunun coğrafi açıdan böyle imkansız sayılabilecek bir yere milattan once 6yy’da şehir inşa etmiş olması çok şaşırtıcı. Kasaba 2 ayrı tepeye yayılmış Puento Nuevo köprüsüyle birbirine bağlanıyor. Yükseklik korkusu olanların asla bakamayacağı bir manzarası var. Kanyonun görüntüsü nefes kesici ve ürpertici aynı zamanda.



Endülüse giden burayı mutlaka görmeli. Ernest Hemingway ve Orson Welles yaz tatillerinin bir kısmını burada geçiriyormuş. Hemingway’e gore İspanya’nın en romantik kasabası Rondaymış.



Romantik mi bilemem ama ilginç bir coğrafyaya sahip kasabası olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.



Şehrin kanyon dışında fazla bir atraksiyonu yok. 2-3 saat kadar gezip Malaga’ya gitmek üzere yola devam ediyoruz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder