27 Mart 2015

ENDÜLÜS - VEJER DE LA FRONTERA

Endülüs’ü araştırırken Guardian da ‘White Andulician Villages’ adlı bir kapağa denk geldim. Endülüs’ün beyaz kasabalarını biliyordum ama Guardian’ın sırf burası için özel bir ek çıkarması ilgimi çekti ve iyice daldım beyaz kasabalar dünyasına. Daldıkça daha çok sevdim, okudukça daha da ilgimi çekti. En sonunda beyaz kasabaların en güzeli Vejer de la Frontera da da kalmaya karar verdik. 

Cadiz’den yaklaşık 1 saat süren bir araba yolculuğuyla Vejer de la Frontera’ya vardık. Tepelere kurulmuş, bembeyaz bir köy burası. Kasabanın meydanına arabayla zar zor çıkılıyor. Otelimiz meydanda. 

Vejer de la Frontera meydanı


Hemen valizlerimizi indirip meydanın azıcık gerisinde otoparka bıraktık arabayı. Kaldığımız otel çok ilginç. İç içe geçmiş 10-15 binadan oluşuyor. Ortasında kocaman bir avlu. Otelin Fas ve Lübnan mutfağından oluşan ödüllü bir restoranı var. Vejeteryan mönüsü ise efsane.


Otelden manzara



Otele yerleştiğimiz gibi sokaklara attık kendimizi. Ortaçağdan kalma bu kasabada olmak tarifsiz bir deneyim. Kendinizi aynı anda hem ortaçağda hem bugünde hissettiriyor. Zamanda asılı kalmış bir yer. Alışılmadık bir sakinlik ve huzur var burada.

Vejer sokakları

Kasaba tepede olduğu için çok güzel de bir manzarası var. Sierra Retin, Laguna de la Jagunda gölü ve Otivar Dağları'na bakıyor burası. Hele akşamları meydandaki balkonlardan görünen manzaraya aşık olursunuz. Harika.


Burada kalırsanız ve denize gitmek isterseniz 10 km civarında yaklaşık 3-4 tane oldukça donanımlı plaj var. Biz 1-2 tanesine gittik. Plaja giden yollar çok güzel. Ormanların içinden geçiliyor. El Palmar, Zahara de los Atunes, Barbate ve Los Canos beach barların ve restoranların olduğu iyi plajlar. Eğer fırtına yoksa bu plajlardan birinde günü geçirebilirsiniz.


Conil de la Frontera


Los Canos de Meca beach


Aslında Vejer del Frontera’da kalmadan günübirlik bir geziyle de burası hakkında fikir sahibi olunabilir. Biz daha önceden program yaptığımız için bir gecemizi burada geçirdik. Hiç pişman değiliz. Harika bir otelde kalıp harika bir yemek yiyerek meşhur beyaz köyün tadını çıkardık. Bundan sonraki durağımız Tarifa ve Cebelitarık.


Ada -Casa de Califa'da


Görülmesi gereken yerler;

-The Plaza de Espana
-Kilise ve Çan kulesi
-Vejer de la Frontera kalesi
-El Palmar beach
-Zahara de los Atunes beach
-Barbate ve Los Canos beach

Kalınacak oteller
Casa de Califa








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder